Najava događanja - Doznajte sve o svojim potrošačkim pravima!

Ministarstvo gospodarstvo, poduzetništva i obrta organizira informiranje građana o njihovim potrošačkim pravima u Zagrebu u subotu, 22. rujna 2018. godine u vremenu 10:00 - 14:00 sati u trgovačkim centrima Arena Centar, Avenue Mall i City Center one West.

Pozivamo građane da u subotu, 22. rujna 2018. godine na informativnim pultevima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta doznaju sve o svojim potrošačkim pravima, te sredstvima i alatima koji im stoje na raspolaganju u ostvarivanju njihovih potrošačkih prava. Stručnjaci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta će građanima dijeliti brošure iz područja zaštite potrošačkih prava te odgovarati na upite građana vezano uz ovo područje. 

Informiranje građana o njihovim potrošačkim pravima jedna je od niza aktivnosti koje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta poduzima u cilju  unaprjeđenja politike zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj. Tako je krajem 2017. i početkom 2018. godine kroz  događanja “Sve na jednom mjestu” i “Zajedno za potrošače” organizirano informiranje građana o njihovim potrošačkim pravima, kao i edukacija  trgovaca iz područja zaštite prava potrošača u 11 gradova Republike Hrvatske (Zagreb, Osijek, Varaždin, Rijeka, Split, Čakovec, Slavonski Brod, Vinkovci, Pula, Zadar i Dubrovnik).

  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.