Javno savjetovanje o pregledu stanja u pogledu Komisijina pristupa za bolju regulativu

Svi građani, organizacije i tijela javne vlasti koji imaju interes ili iskustvo u kreiranju politika Europske unije pozvani su da daju svoj doprinos ovom javnom savjetovanju, u razdoblju od 17. srpnja do 23. listopada 2018. godine.

U okviru savjetovanja nastojat će se procijeniti kako funkcioniraju razne vrste alata za bolju regulativu koje Europska komisija primjenjuje u praksi i koliko one doprinose ostvarivanju ciljeva politike bolje regulative. Ti alati uključuju evaluaciju postojećih politika i programa, procjenu učinka i savjetovanje s dionicima.

Tijekom ovog pregleda stanja naglasak će se posebno staviti na promjene i/ili ažuriranja provedena u okviru paketa za bolju regulativu iz svibnja 2015. godine, a to su: evaluacija, procjena učinka, savjetovanje s dionicima, Odbor za regulatorni nadzor, platforma REFIT i program REFIT.

Pregledom stanja istaknut će se prednosti i nedostaci trenutačnog sustava i utvrditi područja u kojima su potrebna poboljšanja.

U savjetovanju možete sudjelovati ispunjavanjem internetskog upitnika. Upitnik je dostupan na svim službenim jezicima Europske unije a ujedno i svoje odgovore možete poslati na bilo kojem službenom jeziku Europske unije.

Svi odgovori bit će objavljeni na internetu. Pogledajte izjavu o zaštiti osobnih podataka, koja sadržava informacije o postupanju s vašim osobnim podacima i odgovorima. 

Više informacija o navedenom javnom savjetovanju možete pronaći ovdje.

  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.