PRIRUČNIK ZA POTROŠAČE

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u suradnji s drugim dionicima politike zaštite potrošača, izradilo je "Priručnik za potrošače"

Slobodan pristup informacijama korisnim za život u potrošačkom društvu i edukacija o pojedinim vještinama, stavovima i znanjima na temelju kojih potrošač može donositi informirane odluke najvažniji su segment politike zaštite potrošača.

Dostupnost informacija utječe na odluke potrošača i pridonosi izgradnji njihova povjerenja, a samo dobro informirani i educirani potrošači mogu donositi informirane odluke i na taj način utjecati na gospodarstvo, okoliš, zdravlje i na stvaranje boljeg društva za sve nas.

Upravo kako bi postigli višu razinu informiranosti hrvatskih građana o njihovim potrošačkim pravima, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pozvalo je na suradnju i druge dionike politike zaštite prava potrošača, te je izrađen „Priručnik za potrošače“.

Priručnik sveobuhvatno na jednom mjestu, objedinjuje prava potrošača u različitim sektorima. Na taj način želi se doprinijeti boljoj informiranosti građana Republike Hrvatske o njihovim potrošačkim pravima i jačanju njihovog povjerenja u tržište, što je ključan uvjet za razvoj poslovnih aktivnosti i ekonomski rast.

Priručnik potražite u priloženim dokumentima.

  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.