Održana 7. sjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača

U petak 15. prosinca 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je 7. sjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača.

Članovi Vijeća izviješteni su o provedenim aktivnostima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na području zaštite potrošača u 2017. godini, kao i o planiranim aktivnostima u 2018. godini.

Također, o provedbi politike zaštite potrošača u 2017. godini izvijestili su i predstavnici Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Hrvatske energetske regulatorne agencije, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske obrtničke komore, Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.

Predsjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, mr.sc. Ivana Soić pozvala je sve sudionike politike zaštite potrošača na dodatno jačanje zajedničke suradnje u cilju osiguravanja visokih standarda zaštite potrošača u svim sektorskim politikama. Dogovorena je i zajednička suradnja svih dionika u ovom području u obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača, a koji će se u Republici Hrvatskoj obilježiti Tjednom prava potrošača u razdoblju 8. – 15. ožujka 2018. godine.

Više informacija o tijeku sjednice bit će objavljeno u zapisniku sa sjednice.

PRILOŽENI DOKUMENTI:

  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.