Obilježen Svjetski dan prava potrošača

Na dan obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, 15. ožujka 2017. godine, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je, u suradnji s udrugama za zaštitu potrošača i Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, javno događanje na Europskom trgu u Zagrebu

S ciljem edukacije i informiranja građana o načinima na koje mogu ostvariti svoja potrošačka prava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta provelo je tijekom ožujka edukativno- informativnu kampanju „Potrošači, upoznajte svoja prava i koristite ih!“. 

Navedena kampanja započela je 6. ožujka, kada je u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom, održana konferenciju pod nazivom "Povjerenje potrošača-ključ razvoja gospodarstva". 

Također, tijekom kampanje ostvarena su i brojna gostovanja na radio i TV emisijama, u kojima su istaknute sve relevantne informacije o tome što morate znati o potrošačkim pravima, gdje i kako na vrijeme zatražiti pomoć i savjet, te kako se služiti jednostavnim alatima za pomoć potrošačima.

Na javnom događanju na Europskom trgu predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, savjetnici iz savjetovališta za zaštitu potrošača, kao i djelatnici Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj razgovarali s potrošačima te dijelili informativne letke, putem kojih se možete informirati  o načinima na koje možete ostvariti svoja potrošačka prava.

  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.