ZAVRŠEN PROJEKT "ABECEDA FINANCIJA ZA MLADE"

Nedavno je završen projekt "Abeceda financija za mlade" koji je, uz financijsku potporuMinistarstva gospodarstva, provela udruga"Hrvatski institut za financijsku edukaciju".

Riječ je o projektu iz programa "Informiranje i edukacija potrošača" za koji je u 2013. godini putem javnog natječaja udruzi dodijeljena financijska potpora za provođenje financijske pismenosti i edukacije učenika srednjih škola putem edukativnih radionica  na području grada Zagreba, a putem mrežne stranice financijsko opismenjavanje šire javnosti.

Osamdesetak srednjoškolaca educiralo se u radionicama o izradi kućnog budžeta, planu štednje te prednostima i nedostacima dugoročnog zaduživanja. Kako projekt ne bi polučio jednokratne efekte, u okviru projekta otvorena je i mrežna stranica na kojoj  se objavljuju teme vezane za upravljanje osobnim financijama.

Mrežna stranica napravljena je po uzoru i na primjerima najbolje prakse zemalja koje su na ovaj način osigurale dostupnost informacija o upravljanu osobnim financijama široj javnosti.

Kontinuirana financijska edukacija već od rane dobi omogućuje razvijanje vještina i kompetencija koje rezultiraju kasnijim donošenjem informiranih odluka i prepoznavanju potencijalnih rizika prije zaključivanja ugovora o korištenju financijskih proizvoda i usluga.

Više informacija možete potražiti na www.hife.hr

 

ANKETA

Kupili ste proizvod putem interneta. Ugovor možete, bez objašnjenja, raskinuti u roku od 14 dana?
REZULTATI ANKETE
  • Kodeks EU o pravima na Internetu
  • Prečac kroz rokove
  • Potrošači - upoznajte svoja prava
  • Vodič kroz nacionalni program zaštite potrošača 2013.-2016.